AC Berkheimer

“Session 24: Developing a Success Personality”. Deze sample was de introductie van de eerste (demo)release van AC Berkheimer in 2006. Sindsdien verschenen er twee volledige albums
– In A Series Of Long Days (2008) en We Tell Them Tonight (2010) –
van het shoegazende kwartet uit Rotterdam. Er werd gespeeld op festivals als Incubate en Metropolis en op de poppodia die Nederland rijk is, het debuut werd heruitgegeven in Japan, de band kreeg airplay op BBC6 Radio en werd gepodcast door het toonaangevende Amerikaanse radiostation KEXP Seattle.

De laatste jaren bleef het relatief stil rond AC Berkheimer. Enkele bandleden spelen in andere bands (Space Siren, S as in Assassins) waarmee platen werden opgenomen en intensief werd getourd. Vorig jaar waren de eerste tekenen van de wederopstanding van AC Berkheimer zichtbaar. Er volgden een aantal optredens, met nieuwe songs en een nieuwe drummer.

Na meer dan zeven jaar werken aan een herkenbare, eigen sound, identiteit en success personalities is AC Berkheimer terug met hun derde volledige album: ‘Equation of State’.

AC Berkheimer =
Gwendolien Douglas, Valentijn Webbers, Aram Jorik Scheeve & Dagmar Veenstra